Actualitatea ambasadei

Participarea Ambasadei la Ziua Europeană a Limbilor - 26 septembrie 2015

Ambasada României va participa, la 26 septembrie 2015, cu sprijinul ICR, la evenimentul organizat de EUNIC Atena cu prilejul Zilei Europene a Limbilor.

Pentru al treilea an consecutiv, 11 institute educaționale și culturale, precum și Ambasadele membre EUNIC Atena, în colaborare cu Organizația pentru Cultură, Tineret și Sport a Primăriei Atena (OPANDA), cu Reprezentanța Comisiei Europene în Atena și cu Ambasada Elveției, oferă copiilor și adulților posibilitatea de a călători în Europa, pentru a experimenta fascinanta lume a limbilor, într-un program pentru întreaga familie.

 

Organizatorii membri EUNIC Atena: British Council, Institutul Francez, Goethe-Institut, Institutul Cultural Italian, Fundația Greacă pentru Cultura, OSD, Institutul Suedez, Ambasada Austriei, Ambasada Poloniei, Ambasada României, Ambasada Republicii Cehe.

 

Concurs Online cu premii:  16 Iulie – 13 Septembrie 2015  www.imera-glosson-2015.eu

Până la data de 13 septembrie, puteţi participa la concursul online organizat în pregătirea acestui eveniment. Intrați pe site-ul www.imera-glosson-2015.eu și luaţi parte la „vânătoarea de comori on-line”, descoperiţi fraza grecească ascunsa pe "traseu" și câștigati cursuri gratuite de pregătire pentru limbile engleză, franceză, germană, italiană, suedeză, poloneză, cehă și română. Concursul se va încheia duminica 13 septembrie 2015, iar câștigătorii vor fi anunțați la Marea Sărbătoare a Zilei Limbilor Europene, care va avea loc pe 26 septembrie 2015, intre orele 10:00-16:00 in Piața Klafthmonos.

 

Informații suplimentare

 

Ce este EUNIC? - EUNIC (Institutele Culturale Naţionale din Uniunea Europeană, Uniunea Institutelor Culturale ale UE) reuneste organizații culturale naționale care promoveaza in strainatate valorile educaționale și culturale specifice.

 

EUNIC în Grecia. Filiala EUNIC Atena a fost fondată la 10 iunie 2008. Paisprezece instituții culturale europene cu sediul în Atena au semnat un memorandum informal cu scopul de a consolida cooperarea în proiecte comune, cu sprijinul partenerilor greci din sectorul public și privat. Filiala EUNIC Salonic a fost fondată la 05 iulie 2012, cu participarea a cinci instituții culturale străine cu sediul în Salonic.

Obiectivul principal al organizatiei este de a crea parteneriate și rețele de comunicare între organizațiile participante, pentru a îmbunătăți și promova diversitatea culturală și înțelegerea între societățile europene și pentru a consolida dialogul și cooperarea internațională în interiorul și în afara cadrului european.

În prim plan

Burse oferite cetăţenilor străini de statul român prin MAE

01.02.2018

Burse oferite cetăţenilor străini de statul român prin MAE …

Vizita la Atena a ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu

19.02.2018

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, s-a aflat în perioada 15-16 februarie 2018, într-o vizită de lucru în…

Conferinta Stiintifica Internationala "Energie si Schimbari Climatice"

12.10.2017

Sub egida Universității Naționale Kapodistria din Atena și a OCEMN, în perioada 11 - 13 octombrie, se desfășoară…

Forumul de afaceri Doing Business in Romania la Camera de Comert si Industrie a Greciei

06.07.2017

La data de 5 iulie, Ambasada Romaniei a organizat, in colaborare cu Camera de Comert si Industrie a Greciei, la sediul acesteia, un…