Actualitatea ambasadei

Forumul de afaceri Doing Business in Romania la Camera de Comert si Industrie a Greciei

La data de 5 iulie, Ambasada Romaniei a organizat, in colaborare cu Camera de Comert si Industrie a Greciei, la sediul acesteia, un eveniment de promovare economica, intitulat Doing Business in Romania. La eveniment, a participat, in calitate de key note speaker, domnul Gheorghe Gabriel Gheorghe, secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, in cadrul vizitei oficiale pe care o efectueaza in Grecia.

Evenimentul, la care au participat peste 100 de companii din Grecia, a avut ca principal obiectiv promovarea atractivității economiei românești și climatului investițional, din perspectiva extinderii investițiilor elene în România.

Cu prilejul vizitei la Atena, în perioada 5-6 iulie 2017, secretarul de stat Gheorghe Gabriel Gheorghe, a avut întrevederi cu Konstantinos Michalos, președintele Camerei de Comerț și Industrie Atena, Nikos Sofianos, secretarul general ACCI, Theodoros Fessas, președintele Hellenic Federation of Enterprises (SEV) și Christos Staikos, presedintele Enterprise Greece, agenția guvernamentală elenă pentru promovarea investițiilor străine și comerțului.

Secretarul de stat Gheorghe Gabriel Gheorghe a afirmat că, în cadrul vizitei efectuate, a încurajat oamenii de afaceri eleni să inițieze sau să-și extindă investițiile în România, subliniind că ”atât oficialii eleni cât și companiile din Grecia manifestă un interes ridicat în ceea ce privește identificarea unor proiecte de cooperare în domenii, precum energie, agricultură, turism, dezvoltare regională și cercetare-inovare”.

Totodată, secretarul de stat Gheorghe Gabriel Gheorghe a susținut organizarea de misiuni economice reciproce și diversificarea schimburilor comerciale și investițiilor în domenii de interes comun, precum și aprofundarea cooperării sectoriale, inclusiv în ceea ce privește proiectele de interconectare energetică.

Fotocronica

 

Elemente de background

La 31.03.2017, volumul schimburilor comerciale cu Republica Elenă a însumat 407,35 milioane euro, in crestere cu 12,82% fata de perioada similara a anului 2016, cu o pondere de 1,23% în comerțul exterior al țării noastre, din care exporturile au inregistrat 202,31 milioane euro (+20,69%), iar importurile 205,04 milioane euro (+6%).

Grecia se situează pe locul 7 in clasamentul pe tari de rezidenta a investitorilor in societati comerciale cu participare straina la capitalul social. La data de 30 aprilie 2017 erau inregistrate in Romania un numar de 6693 companii cu capital elen, cu o valoare totala a investitiilor de 2,62 miliarde USD.

 

 

În prim plan

Burse oferite cetăţenilor străini de statul român prin MAE

01.02.2018

Burse oferite cetăţenilor străini de statul român prin MAE …

Vizita la Atena a ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu

19.02.2018

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, s-a aflat în perioada 15-16 februarie 2018, într-o vizită de lucru în…

Conferinta Stiintifica Internationala "Energie si Schimbari Climatice"

12.10.2017

Sub egida Universității Naționale Kapodistria din Atena și a OCEMN, în perioada 11 - 13 octombrie, se desfășoară…

Forumul de afaceri Doing Business in Romania la Camera de Comert si Industrie a Greciei

06.07.2017

La data de 5 iulie, Ambasada Romaniei a organizat, in colaborare cu Camera de Comert si Industrie a Greciei, la sediul acesteia, un…